Havemand Svendborg

  • Billig havemand Svendborg - Få 3 gratis tilbud
  • Få rabat (24 pct) med 3 optimale tilbud
  • Du får kun tilbud fra dygtige havemænd

Der kan desværre ikke bestilles 3 tilbud lige nu

Vi dækker også disse
veje i Svendborg

Gyvelbakken
Bynkevej
Brunellevænget
Hellufvej
Bøgevænget
Granskoven
Eskærvænget
Christianshøj
Hasselvænget
Hjaltesvej
Hjørnevænget
Cottaslow
Bakkevej
Ellevangen
A P Møllers Vej
Fruestræde
Gammel Skårupvænge
Gesingevej
Gotlandsvej
Egense Birkevej

Få 3 gratis tilbud fra lokal havemand Svendborg - spar 22%


Biller og hvepse mod havens skadedyr

Øresnudebillens larver spores af en nematod, Heterorhabditis. Tilsæt nematoden udendørs ved at vande den opløste nematodsuppe ud på jorden sent på foråret, tidligt på sommeren eller tidligt på efteråret, hvor der er størst mulighed for at larverne er til stede.
Brug den under glas hele året; skadegørerne har en længere formeringssæson, hvor der er varmt. Hvis der ikke er larver, når nematoderne tilføres, vil nematoderne dø.
Mellus bekæmpes normalt med den lille mellus-snyltehveps, Encarsia formosa. Den lægger æg i mellusens nymfehylster, så der i stedet for mellus klækkes endnu en snyltehveps, der kan fortsætte snylterarbejdet. Det bedste resultat opnås ved at udsætte tre hold snyltehvepse med to ugers mellemrum. Der findes også en anden mellusprædator ved navn Delphastus, der på dansk kaldes mellusmariehøne. Den hævdes at være mere effektiv, når det gælder større angreb.

Ven eller fjende?

Nogle af de insekter, man som haveejer traditionelt anser for fjender, kan vise sig også at have gode egenskaber. Ørentviste kendes bedst fordi de nipper af kronbladene, men de gør også meget godt ved at æde bladlus og andre små insekter.
Det er kun i blomster som dahliaer, de kan anrette alvorlig skade. Lok dem til at blive på steder, hvor de kan gøre lidt nytte, ved at sætte urtepotter fyldt med halm op på korte pinde. Larver dræbes, når de gnaver i blade inficeret med bakterien Bacillus thuringiensis.
Larverne er et par dage om at dø, men de holder ret hurtigt op med at indtage føde. Bakterien bruges normalt udendørs, men kun hvor der er brug for den. Den kan også dræbe larver af sommerfugle, som man gerne vil have i haven, så det er ikke en af mine yndlinge.


Solide havemænd i postnr. 5700

Anlægsgartnerfirmaet 3A
Skovhaven 4, Tved
5700 Svendborg
CVR: 26341825
www.3a.dk
Kim Nielsen Anlægsgartner og Træplejer
Sundbrovej 74, Tåsinge
5700 Svendborg
CVR: 30134931
www.kimgartner.dk
Stougaard anlæg og pleje ApS
Grønlandsvej 4, Tved
5700 Svendborg
CVR: 36897465
www.stougaardaps.dk