Havemand Stenløse

  • Billig havemand Stenløse - Indhent gratis 3 tilbud
  • Få ca 19 % i rabat med 3 personlige tilbud
  • Du modtager kun tilbud fra effektive havemænd

Grundet travlhed er "Få 3 tilbud" indtil videre ikke aktiv

Vi dækker også disse
veje i Stenløse

Spurvestien
Slagslunde Bygade
Rosenstien
Vestergade
Teglværksparken
Viggatorp
Mårleddet
Toftevej
Stamvej
Petersborgvej
Stubtoften
Nældesødalvej
Rypevej
Toftholmvej
Stenløsebo
Natalievej
Toppevadvej
Præstegårdsvej
Valborgvej
Trianglen

Leder du efter en havemand Stenløse? Få 3 tilbud på 2-3 dage


Foryngelse af stauder

Mens buske forynges ved hård tilbageskæring, er måden at puste nyt liv i virkelig gamle stauder på at grave dem op og dele dem. Hvis man læser i mange af de gamle havebøger, vil de fortælle, at en type stauder skal deles om efteråret, og en anden om foråret, og man ender med at have en fornemmelse af, at det, man i virkeligheden har brug for, er en kalender.
Lad være med at gå i panik! Den letteste måde at forynge stauder på er ved at dele dem om foråret. Ved at dele dem, lige før væksten går i gang - også selv om nogle korte skud er begyndt at vise sig - vil de komme sig hurtigt. Hvordan ved man, om en plante har brug for deling?
Medmindre man bare gerne vil formere nogle flere planter, er der ikke nogen ide i at dele stauderne, før de har brug for det, for store klumper blomstrer meget bedre end små, og det får haven til at se mere færdig ud.

Deling af planter

Om en plante har brug for deling eller ej, afhænger af dens vækstform. Stauder har helt sikkert behov for deling, hvis de er:
Døde i midten, dvs. hvis midten af klumpen er død (eller ikke længere blomstrer godt) og har efterladt sig en krans af unge skud i kanten. Planten er en kandidat moden til foryngelse.
Overgroede, dvs. hvis klumpen har bredt sig og taget mere plads, end godt er. Den må deles, så naboplanterne ikke bliver kede af det.
Overjordiske, dvs. hvis klumpen har vokset sig op over jorden, som alunrod somme tider gør. Det er endnu et godt tegn på, at planten har brug for deling.
Det er okay at dele de mere hårdføre stauder med trævlerod som nybelgisle asters om efteråret, men prøv engang at dele de kødfulde rødder af sankthansurt og hosta; det giver store, åbne sår, som bare rådner, når de udsættes for koldt, fugtigt vejr en hel vinter igennem.


Havemænd Stenløse eksempler:

Brdr. Bentien ApS
Sandbakken 6
3660 Stenløse
CVR: 30543149
www.brdr-bentien.dk
Din lokale gartner
Stenløsevej 14
3660 Stenløse
CVR: 33024681
Tlf. 26201879
Anlægsgartner Robert Smith Sørensen
Gulbjergvej 24
3660 Stenløse
CVR: 47168317
www.robert-smith.dk