Havemand Roskilde

  • Billig havemand Roskilde - Bestil gratis 3 tilbud
  • Få rabat (12 procent) med 3 idelle tilbud
  • Få kun tilbud fra certificerede havemænd

Der kan desværre ikke modtages 3 tilbud for nærværende

Lokale veje
Roskilde

Gelhøj
Frederiksborgvej
Elleorevej
Bellisvej
Borgediget
Firkløvervej
Brøndgade
Halmstykket
Foldager
Boserupvej
Dilhøj
Eriksvej
Fredensvej
Engblommevej
Fiskeparken
Fjordparken
Birkholm
Dronning Ingeborgs Vej
Dalager
Allehelgensgade

Havemand Roskilde - Vi skaffer dig 3 gratis favorable tilbud


Sådan deler man stauder

Man får ofte at vide, at stauder deles ved at vende to havegrebe med ryggen til hinanden. Tanken er, at man graver klumpen op af jorden og derefter vrider delene fra hinanden. Jeg har kun en ting at sige og det er, at den, der fandt på denne besværlige fidus, har aldrig prøvet det. Det virker ikke! Det er meget bedre at skære klumpen i stykker med en skarp spade.
1. Nogle planter har brug for mere regelmæssig deling end andre. Planter som høstanemone kan deles hvert tredje år. Andre planter, som storkenæb, kan vente betydelig længere. Brug en beskæresaks til at fjerne alle de gamle visne plantedele, så de sunde unge skud kommer til syne. Skær stænglerne så langt tilbage som muligt, så de afskårne stængler ikke så let kommer i vejen, og så man ikke stikker sig på dem, når man arbejder med klumpen. Før klumpen tages op af jorden, løsnes jorden omkring den med en spade eller en greb.

Sådan deler man stauder

2. Del den gode sunde unge klump i stykker på ca. 12 cm i diameter ved at stikke ned i hovedklumpen med en spade. Lad være med at være for hård, da små klumper er uendeligt længe om at begynde at blomstre. Mindre dele kan pottes op, så man kan forære dem til venner, hvis man har lyst til det. Den gamle trætte midterste del af planten kasseres.
3. Jorden forbedres, ved at der blandes noget god havekompost eller staldgødning og en håndfuld blandingsgødning i den. Det skal man gøre, hvad enten man planter stauderne på samme sted som tidligere eller benytter lejligheden til at flytte dem. De bedste plantestykker plantes med en indbyrdes afstand på ca. 30 cm.


Roskilde havemænd eksempler:

Broe's Anlæg & Haveservice
Klevekær 5
4000 Roskilde
CVR: 37119571
www.gartnerbroe.dk
Flex multiservice Aps
frederiksborgvej 523
4000 Roskilde
CVR: 33879261
Tlf. 31464602
Tomsø Anlæg & Service
Ågerupvej 67
4000 Roskilde
CVR: 30336194
www.tomsoe.dk