Havemand Lyngby

  • Billig havemand Lyngby - Få gratis 3 tilbud
  • Få 11 pct rabat med 3 hurtige tilbud
  • Du får kun tilbud fra dygtige havemænd

Der kan desværre ikke fås 3 tilbud i øjeblikket

Vi dækker også disse
veje i Lyngby

Centrifugevej
Glaciset
Granåsen
Elledalen
Fuglevadsvej
Fortunfortvej
Birkedal
Bygningstorvet
Buddingevej
Gyldendalsvej
Bygtoften
Anker Engelunds Vej
Eremitageparken
Frederiksdalsvej
Baune Alle
Handelstorvet
Finlandsvej
Christian X's Alle
Havegærdet
Caroline Amalie Vej

Havemand Lyngby - Vi skaffer dig hurtigt 3 super tilbud


Ukrudt og jorddækning

Den metode, de fleste mennesker bruger som en normal del af arbejdet i haven for at forhindre ukrudt, er at dække jorden i bede om foråret. Jorddækning vil sige, at der udlægges et lag på 5-8 cm af fx havekompost eller godt nedbrudt staldgødning på al fri jord. Det har faktisk tre funktioner: Det sparer vand, kvæler frø og forbedrer jorden.
Hvordan kan det lade sig gøre? Man hører ofte folk sige, at jorddækning er med til at forsegle jordens fugtighed. Hvad der rent faktisk sker, er, at jorden opfører sig omtrent som en væge og trækker vandet op til overfladen, hvor det fordamper.
Hvis jorden er dækket, vil det løse materiale ophæve vægevirkningen og holde den underliggende jord kølig og fugtig, hvilket er meget bedre for rødderne i en varm sommer. Det siges, at jorddækning kvæler ukrudtsfrø.

Jorddækning er ret fantastisk

Ukrudtsfrø har brug for lys for at spire, så det, der rent faktisk sker, er, at ukrudtsfrøene på jordoverfladen kommer i mørke pga. jorddækket, så de ikke kan komme op. Men lug ukrudtet bort, før jorden dækkes, da jorddækningsmaterialet ikke vil dræbe eksisterende ukrudt.
Folk taler også om ikke-gravning, og jorddækning er i bund og grund, hvad de mener. I stedet for at indarbejde godt nedbrudt organisk materiale i sine bede fordeler man det på jordoverfladen og lader ormene om at trække det ned. Det er lige så effektivt som gravning, men indebærer ikke nær så meget arbejde.
Jorddækning er ret fantastisk, men det kan ikke udrette mirakler. Det kræver de rette vilkår for at virke godt, hvorfor jorddækning normalt udføres ved begyndelsen af havesæsonen, lige efter at man har luget bedene, og mens jorden er fugtig.


Udvalgt havemand fra postnummer 2800

Anlægsgartner Jan Trinderup
Peter Rørdams Vej 10
2800 Lyngby
CVR: 15500735
Hjemmeside
Ethans Træpleje
Boveskovvej 11
2800 Lyngby
CVR: 30676246
Hjemmeside
Lyngby Havecenter
Prinsessestien 5
2800 Lyngby
CVR: 35054820
Hjemmeside