Billig-gartner.dk

Havemand Lyngby


Vi kan i dag desværre ikke levere 3 tilbud

Havemand Lyngby

Postnummer 2800
vejnavne

Christoffers Alle
Carl Lunds Vænge
Firskovvej
Borgevej
Egebovej
Glaciset
Dybendalsvej
C.F.Holbechs Vej
Frederiksdalsvej
Bagsværdvej
Birkholmsvej
Birkhøjvej
Frem
Engelsborgvej
Centrifugevej
Fynsvej
Anker Engelunds Vej
Buddingevej
Aldershvilevej
Dyrehavegårdsvej

Havemand Lyngby - Vi skaffer dig hurtigt 3 super tilbud


Ukrudt og jorddækning

Den metode, de fleste mennesker bruger som en normal del af arbejdet i haven for at forhindre ukrudt, er at dække jorden i bede om foråret. Jorddækning vil sige, at der udlægges et lag på 5-8 cm af fx havekompost eller godt nedbrudt staldgødning på al fri jord. Det har faktisk tre funktioner: Det sparer vand, kvæler frø og forbedrer jorden.
Hvordan kan det lade sig gøre? Man hører ofte folk sige, at jorddækning er med til at forsegle jordens fugtighed. Hvad der rent faktisk sker, er, at jorden opfører sig omtrent som en væge og trækker vandet op til overfladen, hvor det fordamper.
Hvis jorden er dækket, vil det løse materiale ophæve vægevirkningen og holde den underliggende jord kølig og fugtig, hvilket er meget bedre for rødderne i en varm sommer. Det siges, at jorddækning kvæler ukrudtsfrø.

Jorddækning er ret fantastisk

Ukrudtsfrø har brug for lys for at spire, så det, der rent faktisk sker, er, at ukrudtsfrøene på jordoverfladen kommer i mørke pga. jorddækket, så de ikke kan komme op. Men lug ukrudtet bort, før jorden dækkes, da jorddækningsmaterialet ikke vil dræbe eksisterende ukrudt.
Folk taler også om ikke-gravning, og jorddækning er i bund og grund, hvad de mener. I stedet for at indarbejde godt nedbrudt organisk materiale i sine bede fordeler man det på jordoverfladen og lader ormene om at trække det ned. Det er lige så effektivt som gravning, men indebærer ikke nær så meget arbejde.
Jorddækning er ret fantastisk, men det kan ikke udrette mirakler. Det kræver de rette vilkår for at virke godt, hvorfor jorddækning normalt udføres ved begyndelsen af havesæsonen, lige efter at man har luget bedene, og mens jorden er fugtig.Lyngby havemænd eksempler:

John Petersen Anlægsgartner
Lystoftevænget 75
2800 Lyngby
CVR: 26327709
Tlf. 24620011
Jan Gibhardt
Kongshvilebakken 41
2800 Lyngby
CVR: 16204838
www.gibhardt.dk
Aagaard Landskab
Granparken 49
2800 Lyngby
CVR: 29561230
Tlf. 41106862


© 2019 - www.billig-gartner.dk - Kontakt