Havemand Lyngby

  • Billig havemand Lyngby - Indhent gratis 3 tilbud
  • Få rabat (11 %) med 3 hammerfede tilbud
  • Få kun tilbud fra certificerede havemænd

3 tilbud på Gartner er pt. indstillet

Lyngby
vejnavne eksempler

Gammel Lundtoftevej
Ellevænget
Fuglevadsvej
Hallingdal
Glaciset
Fysikvej
Gartnersvinget
Dannebrogs Alle
Borreparken
Egegårdsvej
Birkedal
Bagsværdvej
Ellehøjvej
Firskovvej
Frem
Argentinavej
Granparken
Bygningstorvet
Baune Alle
Birkholmsvej

Havemand Lyngby - Vi skaffer dig hurtigt 3 super tilbud


Ukrudt og jorddækning

Den metode, de fleste mennesker bruger som en normal del af arbejdet i haven for at forhindre ukrudt, er at dække jorden i bede om foråret. Jorddækning vil sige, at der udlægges et lag på 5-8 cm af fx havekompost eller godt nedbrudt staldgødning på al fri jord. Det har faktisk tre funktioner: Det sparer vand, kvæler frø og forbedrer jorden.
Hvordan kan det lade sig gøre? Man hører ofte folk sige, at jorddækning er med til at forsegle jordens fugtighed. Hvad der rent faktisk sker, er, at jorden opfører sig omtrent som en væge og trækker vandet op til overfladen, hvor det fordamper.
Hvis jorden er dækket, vil det løse materiale ophæve vægevirkningen og holde den underliggende jord kølig og fugtig, hvilket er meget bedre for rødderne i en varm sommer. Det siges, at jorddækning kvæler ukrudtsfrø.

Jorddækning er ret fantastisk

Ukrudtsfrø har brug for lys for at spire, så det, der rent faktisk sker, er, at ukrudtsfrøene på jordoverfladen kommer i mørke pga. jorddækket, så de ikke kan komme op. Men lug ukrudtet bort, før jorden dækkes, da jorddækningsmaterialet ikke vil dræbe eksisterende ukrudt.
Folk taler også om ikke-gravning, og jorddækning er i bund og grund, hvad de mener. I stedet for at indarbejde godt nedbrudt organisk materiale i sine bede fordeler man det på jordoverfladen og lader ormene om at trække det ned. Det er lige så effektivt som gravning, men indebærer ikke nær så meget arbejde.
Jorddækning er ret fantastisk, men det kan ikke udrette mirakler. Det kræver de rette vilkår for at virke godt, hvorfor jorddækning normalt udføres ved begyndelsen af havesæsonen, lige efter at man har luget bedene, og mens jorden er fugtig.


Udvalgt havemand fra postnummer 2800

Lyngby Havecenter
Prinsessestien 5
2800 Lyngby
CVR: 35054820
Hjemmeside
Ethans Træpleje
Boveskovvej 11
2800 Lyngby
CVR: 30676246
Hjemmeside
Jan Gibhardt
Kongshvilebakken 41
2800 Lyngby
CVR: 16204838
Hjemmeside