Havemand Hundested

  • Billig havemand Hundested - Få 3 gratis tilbud
  • Spar ca 21 pct med 3 herlige tilbud
  • Du får kun tilbud fra prekvalificerede havemænd

3 tilbud på Gartner er i øjeblikket ikke aktiv

Postnummer 3390
vejnavne

Bygtoften
Bloksbjerget
Akelejevænget
Bavnevejen
Dværgbakken
Hyacintvej
Funkisvej
Hjorte Bakke
Bag Poplerne
Galgebjerggårdsvej
Brøndalstien
Egernvej
Hjørnevej
Blommehaven
Grønlandsvej
Harebakken
Forsythiavej
Dyssekæret
Erantisvænget
Boikenvej

Få gratis 3 tilbud på billig havemand Hundested og spar 20%


Topning af planter

Nogle planter har stængler, der gerne vil vokse lige op, og hvis man vil have dem til at forgrene sig, er man nødt til at toppe dem. Forestil dig en gammeldags pelargonie: en lang, nøgen stængel med en håndfuld blade og blomster i toppen.
Hvis den bare var blevet standset, da den var 5-7 cm høj, ville den have forgrenet sig fra bunden og dermed have fået en bedre form, der ville være fyldt med blade og blomster. Under normale omstændigheder har planter, hvis stængler udviser det, botanikere kalder apikal dominans, naturlige hormoner.
De sørger for, at knoppen i spidsen af skuddet bliver ved med at udvikle skud, så stænglen bliver længere. Samtidig flyder der hormoner tilbage, som hæmmer sovende knopper i bladhjørnerne i at udvikle sig, og derfor forgrenes skuddet ikke.

Knib den øverste skudspids

Når man topper en plante ved at knibe den øverste skudspids bort, omdirigeres væksthormonerne automatisk til knopperne lige under skudspidsen, som så bringes i udvikling og bliver til sideskud. Det er alt sammen en del af det naturlige system, der skal sikre, at en beskadiget plante kan overleve og fortsætte til blomstring.
Alt, hvad vi gør, er at tilpasse planterne, så de passer til vores egne formål. Folk spørger ofte om, hvornår det er bedst at toppe planterne. Jeg topper altid stiklinger, der har fået rod, når jeg potter dem op; så kan jeg fange dem lige på det tidspunkt, hvor de har den rette størrelse til at forgrene sig helt fra bunden.
Nogle planter som fx fuchsier skal toppes endnu en gang. Det får de første hold sideskud til at bryde igen og danne endnu et hold sideskud.


Vi finder de bedste havemænd

Lynæs Have & Anlægsteknik
Engblommevej 26
3390 Hundested
CVR: 93164857
Tlf. 47984101
Træfælderen
Solen 13
3390 Hundested
CVR: 32481701
www.traefaelderen.dk
Anlægsgartner Christian Holte
Sverkilstrup Byvej 7
3390 Hundested
CVR: 27524710
www.christianholte.dk