Havemand Stenløse

  • Billig havemand Stenløse - Indhent gratis 3 tilbud
  • Få 22 procent rabat med 3 herlige tilbud
  • Du får kun tilbud fra seriøse havemænd

Det er ikke muligt at indhente 3 tilbud i dag

Vi dækker også
postnummer 3660

Terkelvej
Ringbakken
Præstegårdsvej
Rådhustorvet
Solsortevej
Valmuevej
Ågårdsvej
Viggatorp
Skovkrogen
Skræderkær
Slagslunde Bygade
Spættevej
Sandbakken
Stærevej
Torvet
Åparken
Stamvej
Rosenbakkevej
Tranemosevej
Tormodsvej

Leder du efter en havemand Stenløse? Få 3 tilbud på 2-3 dage


Foryngelse af stauder

Mens buske forynges ved hård tilbageskæring, er måden at puste nyt liv i virkelig gamle stauder på at grave dem op og dele dem. Hvis man læser i mange af de gamle havebøger, vil de fortælle, at en type stauder skal deles om efteråret, og en anden om foråret, og man ender med at have en fornemmelse af, at det, man i virkeligheden har brug for, er en kalender.
Lad være med at gå i panik! Den letteste måde at forynge stauder på er ved at dele dem om foråret. Ved at dele dem, lige før væksten går i gang - også selv om nogle korte skud er begyndt at vise sig - vil de komme sig hurtigt. Hvordan ved man, om en plante har brug for deling?
Medmindre man bare gerne vil formere nogle flere planter, er der ikke nogen ide i at dele stauderne, før de har brug for det, for store klumper blomstrer meget bedre end små, og det får haven til at se mere færdig ud.

Deling af planter

Om en plante har brug for deling eller ej, afhænger af dens vækstform. Stauder har helt sikkert behov for deling, hvis de er:
Døde i midten, dvs. hvis midten af klumpen er død (eller ikke længere blomstrer godt) og har efterladt sig en krans af unge skud i kanten. Planten er en kandidat moden til foryngelse.
Overgroede, dvs. hvis klumpen har bredt sig og taget mere plads, end godt er. Den må deles, så naboplanterne ikke bliver kede af det.
Overjordiske, dvs. hvis klumpen har vokset sig op over jorden, som alunrod somme tider gør. Det er endnu et godt tegn på, at planten har brug for deling.
Det er okay at dele de mere hårdføre stauder med trævlerod som nybelgisle asters om efteråret, men prøv engang at dele de kødfulde rødder af sankthansurt og hosta; det giver store, åbne sår, som bare rådner, når de udsættes for koldt, fugtigt vejr en hel vinter igennem.


Lokal havemand fra 3660

Egedal Hus og Have
Frydensbergvej 12
3660 Stenløse
CVR: 35129049
Hjemmeside
Have & Park Service
Valmuevej 4
3660 Stenløse
CVR: 30789636
Hjemmeside
Din lokale gartner
Stenløsevej 14
3660 Stenløse
CVR: 33024681
Hjemmeside