Havemand Maribo

  • Få gratis 3 tilbud på billig havemand i Maribo
  • Udfyld formularen online på under 2 minutter
  • Du får kun tilbud fra godkendte havemænd

Grundet travlhed er "Få 3 tilbud på Gartner" pt på pause.
Kontakt gerne vores samarbejdspartnere direkte.

Havemand Maribo - Få 3 gratis tilbud og spar mange penge

7. oktober 2018. 

Staudebede pleje

Gødskning: Der bør altid gødes efter en gødningsplan, der er udarbejdet på grundlag af en jordbundsprøve. Man kan dog også gøde efter nedenstående plan, indtil man har udarbejdet en rigtig gødningsplan. Til gødskning bruges primært humusforbedrende naturgødninger.
Der kan dog også anvendes NPK 23-3-7, som gives med 2 kg pr. 100 m2 pr. år. man bør ikke gøde på opvoksede stauder, idet gødningskorn vil svide skuddene i bladfæstene. Vanding: Vand altid i tørre perioder i den periode, der er markeret i tabellen.
Stauder viser hurtigt tegn på tørke med slappe blade og blomster, som visner. Der vandes med comkring 30 mm pr. gang, afmålt med en regnmåler i selve vandingsfeltet. I meget varme perioder vandes op til tre gange på en uge. Forårsklargøring: Ved efteråret klippes de visne skud af 30 cm over jorden og lægges mellem stauderne.

Omplantning af stauder

I det tidlige forår skæres de visne staudetoppe helt af, 5 centimeter over jorden. Visne blade og toppe fjernes. De visne toppe har i vinteren beskyttet de nye skud mod frost og beskadigelse. Tidspunktet for beskæring er afhængigt af vinterens længde. Et tidligt forår kræver tidlig nedskæring.
Humuspleje: Jorden skal hvert år tilføres et lag kompost på 3-6 cm, som kultiveres ned i jordoverfladen. Det gøres når stauderne lige er klippet ned i foråret. Derved opnås en levende, god og humusholdig jord med en fin omsætning.
Omplantning: De fleste stauder tåler bedst en omplantning i efteråret. På det tidspunkt er der god fugt i luften, så rødderne ikke tørrer ud, og det er nemt at se størrelsen på de enkelte stauder. Det er endvidere et godt tidspunkt at formindske de aggressive stauder.


Eksempler på havemand i 4930 Maribo

Søren Olsen
Nystedvej 23
4930 Maribo
CVR: 12185499
Hjemmeside
Asgaard Have- og Entreprenørservice
Konemadevej 24
4930 Maribo
CVR: 35967656
Hjemmeside
Ringtved A/S
C. E. Christiansens Vej 3
4930 Maribo
CVR: 10224098
Hjemmeside